Triggerpiste tai myofasciaalinen triggerpiste on hyperärtynyt kohta muutoin normaalissa lihaksessa. Triggerpiste voi olla joko lihaksessa tai lihaksen ympärillä olevassa kalvossa (fasciassa). Se on aina käsiteltäessä kosketusarka ja voi aiheuttaa heijastuneen kivun muuhun kehon osaan. Lihaksen kipuheijaste tulee aina tietylle alueelle ja noudattaa ennalta tiedettyä kaavaa. Kipuheijaste voi tuntua kihelmöintinä, tunnottomuutena tai puutumisena.

Ihmisen jokaisessa 696:ssa lihaksessa voi olla yksi tai useampi triggerpiste. Voidaankin todeta niiden olevan suurin syy ihmisten kokemaan kipuun. Kipu on yleensä jomottava ja sen voimakkuus voi vaihdella kevyestä kivusta voimakkaaseen invalidisoivaan kipuun. Kivun voimakkuus vaihtelee yleisesti sen mukaan, kuinka aktiivinen triggerpiste on.  Tyypillistä kivulle on myös, ettei se tunnu lihaksessa, jossa triggerpiste on, vaan ainoastaan heijastekipuna.

Tyypillisiä syitä triggerpisteiden syntyyn ovat:

                             Ylirasitus (painavan taakan nosto, päätetyö jne.)

                             Veto ja/tai kylmä

                             Nopea lihaksen aktivointi (horjahdus, josta korjausliike)

Hoitona triggereille käytän paljon lihaspressuuria eli painetta suoraan triggerpisteisiin ja yhdistelmiä eri tekniikoista, joihin vaikuttavat asiakas, asiakkaan tuntemukset ja se missä kehon osassa triggerpiste sijaitsee.