Fasciaa eli kalvoa on ihmisellä joka puolella kehoa, aivan kuin ihoakin. Heti ihon alla on pinnallinen kalvo (superficial fascia), joka liikkuu tiiviisti ihon mukana. Seuraavana siitä tulee syvä kalvo (deep fascia), jonka puolestaan kuuluu liikkua pinnallista kalvoa vasten. Pinnallisen ja syvän kalvon välisen liikkeen loppuminen aiheuttaa monia ongelmia, jotka voivat esiintyä kipuna tai huonona liikkuvuutena. Syvän kalvon alla on lihakset ja myös lihasten ympärillä on kalvoa.

Pinnallinen ja syvä kalvo ulottuvat läpi koko kehomme eli on helppo sanoa, että kaikki liittyy kaikkeen. Esimerkkinä etu- tai takareiden alueella, jostain syystä, pinnallinen ja syvä kalvo eivät liiku toisiaan vasten. Seurauksena kalvosto kiristyy laajemmille alueille mm. alaselkään, jolloin sinne voi tulla kipu tai liikkuvuus on rajoittunut.

Fasciatekniikat eroavat paljon klassisen hieronnan tekniikoista. Fasciatekniikoilla pyritään palauttamaan normaali tilanne kalvoston liikkuvuuteen. Tekniikoissa käytetään myös paljon asiakkaan omaa aktiivista liikettä apuna.