Kinesioteippausta voidaan käyttää monien eri ongelmien ja kiputilojen poistoon. Teippaustekniikoita on useita, joista valitsen aina sopivimman käyttötarkoituksen ja tavoitteen mukaan. Käyttökohteita kinesioteippaukselle ovat esimerkiksi: tennis-/golfkyynärpää, olkanivelen kiputilat, polven kiputilat, pienet lihasrevähdykset ja krampit, turvotukset, alaselän kiputilat, jännityspäänsärky ja ryhdin parantaminen.

Kinesioteippaus eroaa selvästi tavallisesta urheiluteippaamisesta. Urheiluteippi on jäykkää, kinesioteippi puolestaan elastista. Sen venyvyys on noin 70% (sama kuin iholla), näin ollen vaikutus on sensorinen, kun urheiluteipin vaikutus on mekaaninen. Kinesioteippauksella pyritään ihmisen kalvorakenteen kautta lihastoiminnan normalisoimiseen ja/tai optimoimiseen. Teippaamalla saadaan luotua myös tilaa ihon alaisiin kudoksiin, jolloin aineenvaihdunta parantuu kyseisellä alueella.

Käytän kinesioteippausta paljon juuri hoidon jälkeen, jolloin pystyn pidentämään hoidon vaikutusta ja tuloksista tulee pysyvämpiä. Pelkästään kinesioteippauksellakin voidaan saada apua, mutta ongelma täytyy selvittää ennen teippaamista. Teippi kestää iholla 4-14 vuorokautta, on materiaaliltaan hengittävää ja kestää hikoilun, suihkun ja saunan.